Skip to content

Respons! at Malmö Konsthall

Onsdag 12 oktober kl 17-19 på Malmö Konsthall:
VÄLKOMMEN TILL EN KVÄLL DÄR TVÅ KONSTNÄRLIGA FORSKNINGSPROJEKT MÖTS!
Nydisputerade Lisa Nyberg och EvaMarie Lindahl vänder upp och ner på det klassiska försvaret för att sammanfatta sina doktorandprojekt i konstnärlig forskning med hjälp av respons från kollegor och vänner, forskare och poeter.
🎊🎈🎉
Dr Lindahl och Dr Nyberg har båda disputerat utomlands och försvarat sina avhandlingar vid Edge Hill University, UK (EvaMarie) och vid Konstakademin i Wien, AU (Lisa). Nu är de på hemmaplan och vill mötas och fira med Malmö!
Under kvällen sammanfattar Lisa och EvaMarie sina arbeten och sedan öppnas golvet upp för respons. Det blir glada, ljumma, störiga, högljudda eller melodiska reaktioner i form av frågor, läsningar, rim, sång och andra överraskningar. Kvällen avslutas med frågestund och gemensam reflektion.
Mer om forskningsprojekten hittas här:
LISA NYBERG
‣‣‣ Pedagogies of the Unknown: http://www.lisanyberg.net/pedagogiesoftheunknown/
EVAMARIE LINDAHL
‣‣‣ Resistance within the Museum Fauna – Challenging Anthropocentrism through Counter Art Histories and Non-Human Narratives: https://www.evamarielindahl.com/phd-project/
🎊🎈🎉
Under kvällen är huvudspråket svenska men andra språk förekommer. Eventet är öppet för alla. Lokalen är anpassad för rullstol.
Varmt välkomna!

 

ENGLISH

To conclude their PhD projects in artistic research Lisa Nyberg och EvaMarie Lindahl turns the classic defense on its head by centering the response from colleagues, friends, researchers and poets. The event also funktions as a book release for their dissertations. The evening ends with a joint reflection and Q&A.