Skip to content

MAY 1st RELEASE Antifascistisk gatumeditation – din närvaro är en kärlekshandling

“Vi vill välkomna dig till en meditation i anti-fascistisk beredskap. Det här är en gående meditation på ca 15 minuter. Du kan lyssna på den när du går till bussen eller hem från jobbet, på en promenad i dina kvarter, genom byn, själv eller tillsammans med vänner. Meditationen är tänkt som ett stöd i att mota bort paniken vid tanken på fascismens framfart i Sverige, och en övning i att rikta uppmärksamhet på din inneboende motståndskraft såväl som vår kollektiva styrka.
Det här är en övning i beredskap. Din närvaro är en kärlekshandling.”

Text och ljud: Lisa Nyberg
Ljud och text: Julia Giertz
Inspelad på IAC och EMS
Tack till William Rickman

RELEASE 1a MAJ
Ladda ner ljudfilen här och lyssna med din telefon eller annan apparat
(ljudet streamas automatiskt men klicka på de tre prickarna till höger för att ladda ner)

“We would like to invite you an anti-fascist street meditation. This is a walking meditation that takes about 15 minutes. You can listen to it on your way home from work, on the bus, on a walk on your block, alone or together with friends. The meditation aims at supporting our coping mechanisms in face of rising fascism in Sweden, and provides an exercise in bringing attention to your inner strength as well as our collective power.
This is a practice in readiness. You showing up is an act of love.”

Text and sound: Lisa Nyberg
Sound and text: Julia Giertz
An extra thank you to William Rickman