Skip to content

Workshop on site-specific writing in Malmö

On April 12th I am hosting a workshop on site-specific writing for artists, together with EvaMarie Lindahl at KKV Malmö:

Välkommen till en kväll med det platsspecifika skrivandet i fokus!
Kvällen börjar med att EvaMarie Lindahl och Lisa Nyberg presenterar sina konstnärliga forskningsprojekt och hur skrivandet fungerar som konstnärlig metod i deras arbete. Därefter följer en workshop där vi experimenterar med att skriva till och från platser och objekt. Du kan välja att bara lyssna på presentationen eller att delta hela kvällen.

EvaMarie Lindahl är konstnär och har disputerat i konstnärlig forskning inom fältet kritiska djurstudier. Lindahl arbetar med storskalig blyertsteckning, text, performance och videoverk som ifrågasätter antropocentrisk och patriarkal historieskrivning genom att korrigera, skriva om och föreställa sig nya (konst)historier. Hon är baserad i nordvästra Skåne.

Lisa Nyberg är konstnär, forskare och pedagog baserad i Malmö. Just nu är hon anställd som post-doctor på Umeå Konsthögskola där hon undersöker plats-specifika konstnärlig metoder som baseras på reciprocitet/ömsesidighet.