Skip to content

Konstpedagogisk nätverksträff/ Art teachers network

On Dec 11th I will be presenting my research on Pedagogies of the Unknown to the art teachers of Konstpedagogiskt nätverk Gävleborg:

“Hur kan vi som pedagoger vidga våra vyer och öppna upp för ett bredare, friare och mer utforskande konstpedagogiskt arbete?

Denna frågeställning är huvudtemat för den konstpedagogiska nätverksträffen i Gävleborg den 11 december. Under dagen får vi möjlighet att mötas och ta del av varandras arbeten inom konst och pedagogik. Vi fördjupar oss i och samtalar om hur ett bredare, friare och mer utforskande konstpedagogiskt arbete – som bjuder in till mer generations- och genreöverskridande processer – skulle kunna se ut.

Inbjudna gäster är konstnärerna Lisa Nyberg och Ruben Wätte, som kommer berätta om sina konstnärliga och konstpedagogiska praktiker som utgår från radikal respektive anarkistisk pedagogik, läs mer om konstnärerna nedan.

Nätverket vänder sig till dig som arbetar med konst och pedagogik i Gävleborgs län. Antingen arbetar du som: konst- och museipedagog på konsthall eller konstmuseum, fri utövare/konstnär med praktik inom konstpedagogik, kulturskolepedagog inom bild- och form, eller är en person som på annat sätt är verksam inom fältet.”